onsdag 31 december 2008

Lukas är...kreativ!

Nemi fick lera i 6 olika färger av morbror David i julklapp och efter att Lukas lekt en kvart med den så var det inte längre 6 färger utan en brokig smet... Här är hans mästerverk!

söndag 21 december 2008

Lukas grubblar och Nemi är sjuk

Lukas: Mamma, va stora puppar du har! Men vad är det där tjocka runt på sidan?"

Slutsats:
Puppe = bröstvårta
Det tjocka runt på sidan = Bröstet
__________________________

Lukas: Mamma, vad är detdär?
Mamma: Det är körsbär.
Lukas: Det tycker INTE jag om!
Mamma: Jasså, gör du inte det?
Lukas: Nej, är det kött i köttbär?
Mamma: ...Nej Lukas, det heter körsbär, inte köttbär.
Lukas: ...Ja....jag sa ju det...köööööttbär!
__________________________

Det var inte jättelängesen som Nemi åkte sele sist, men riktigt längesen som hon sov i den. Idag var hon trött och gosesjuk så jag letade fram selen och slängde upp henne på ryggen. Efter en stund sov hon och det fortsatte hon med så att jag jag hann laga mat. När hon vaknade och fortfarande var hängig och dessutom ganska varm var det bara att inse att hon blivit sjuk igen. Hoppas det inte är värre än att vi får fira jul!

Jaaa...för er med tränade ögon, det är en vikis jag slängt upp som huvudstöd... :-)

lördag 20 december 2008

Pepparkakshuset garnerat!

NU är pepparkakshuset och garaget äntligen klara! Det har varit fullt upp varje dag sen det sattes ihop, åtminstone under barnens vakna tid. Garneringen blev lite som den blev helt enkelt. Lite taskigt blandad kristyr och slut på florsocker gjorde att jag fick ha majsena i istället, det blev fastare men lite mer svårhanterat än vanligt.
Huset är alltså en modell av vårt nya hus och garaget är det garage som var tänkt att byggas.

onsdag 17 december 2008

Pepparkakshus och garage under uppbyggnad!

I måndags blandades degen för pepparkakshus, dubbel sats och lite för mycket mjöl (eller möjligen cement). Lite svårkavlad var den igår när vi satte igång med utbakandet men med muskler och mjöl gick det ändå ganska bra! 22 delar tror jag bestämt det var som skars ut, gräddades och sattes ihop med kanderat socker.
Lukas och Nemi stortrivdes med bakandet, de såg som sin uppgift att göra dörrar så det fattas det inga! Lukas gjorde dessutom ett helt gäng med gubbar och gummor och några barn.
Nu får vi se om vi hinner med garnering imorrn eller inte, troligen är det strömlöst hos oss när vi kommer hem i eftermiddag och då blir det för mej att invänta brorsan och sen vara hantlangare åt honom när han ska koppla in elen åt oss igen!

Huset är förståss en modell (1:50) av vårt hus och garaget det garage som var tänkt att byggas!

fredag 12 december 2008

Lussefirande

Idag var det Luciatåg på dagmammornas grupplokal,
Lukas var tomtenisse och Nemi var en liten tärna:




onsdag 3 december 2008

Dagisfoton

För ett tag sen var det fotografering hos dagmamman! Jättekul att även dagmammebarn får vara med på fotografering, i Forshagas kommun var det bara dagisbarnen som fotograferades.
Idag kom beställningsformulären för fotona med förhandstitt:




Bilderna fotograferade jag in eftersom jag inte har någon scanner, men det syns väll ändå va utomordentligt söta dom är? ;-)