lördag 13 september 2008

Blöjfodral och napphållare

Idag har Lina och Irma varit här så då blev det lite gasande på symaskinen igen.
Overlocken strejkade av någon anledning, drog sönder trådar och klippte tyget riktigt illa :-(
Men Pfaffen var lite snällare, den tjorvade bara till sig ibland och ville inte sy långa sömmar utan gav upp efter vägen, men det funkade ändå! (Hux flux var klockan 19 och Nemi som egentligen ska nattas då hade fortfarande inte fått någon kvällsmat, man skulle nog ha en mat&sov-klocka.)

Det blev ett blöjfodral som vi länge pratat om att testsy i samma kanintyg från Åhlens som Lina sytt sängkläder till Irma i. Jag tycker nog kanske inte att det blev så jättebra men vi har idéer på att förbättra det, vi får se om och när det blir av :-)


Fodralet är sytt på samma sätt som näsduksfodralen men här stoppar man in blöjor på var sida och viker ihop istället. Några bitar kardborre håller ihop fodralet och det är tänkt att det ska vara lätt att använda med en hand (eftersom man inte får men en behövlig extra arm när man föder barn utan istället kommer det med en helt oanvändbar moderkaka...).

Som ni ser behövdes det en matchande napphållare till fodralet också, denna gången med tryckknapp istället för snodd. Jag köpte ett gäng hängslen på Tradera som jag började slakta, får ut 4 napphållare och ett par resårband av varje hängsle ju ;-)

Inga kommentarer: