måndag 22 mars 2010

Golv och tapeter i Nemis lekdockskåp

Nemi har tagit över Lukas feber så vi är hemma idag igen, denna gången gav vi oss på Nemis lekdockskåp (mer om det här). Vi rev och skrapade ut den orangea heltäckningsmattan som var i stora rummet på övervåningen och la in trägolv. Sen satte vi upp en snygg grön tapet. Nu ska det bara golv- och taklist till så går vi över på nästa rum sen. Jag behöver bara införskaffa mer material.
Både golv och tapet är inköpt på Panduro. Tapeten är ett dekorationsark som heter Country Needelwork och golvet är självhäftande plastfilm med trämönster som finns på metervara i varuhuset. Det var förvånansvärt enkelt att lägga plastfilmen som golv, det gick att ta bort den lätt om man lagt den lite fel och sen häftade den fint igen. Filmen är också såpass tunn att man lätt kan klä in t.ex trappstegen i en trappa som jag gjort i både trappan mellan över och undervåningen och på trappsteget mellan de två övre planen i olika nivå.

Och visst, i verkligheten hade inte träriktningen på trappstegen legat åt det hållet, men det blev snyggast i dockskåpet ändå :-)

Inga kommentarer: