tisdag 12 augusti 2008

Just det, inskolningen!

Även om det inte blir så mycket sömnad så kan jag ju berätta att Lukas fick välja dagmammeväska innan vi åkte på inskolning imorse och han tvekade knappt innan han valde den röda med blått foder! :-)

Hos dagmamman gick det jättebra! Nemi som annars varit en blyg liten tjej och knappt vågar titta på okänt folk betedde sej som hon var hemma nästan direkt! Gav sej in i leken i lekrummet bland de andra barnen (en kille som vart där länge var blygare än henne!) och vände sig till dagmamman lika mycket som till mej för att visa leksaker och få hjälp med något!

Senare satt jag och dagmamman i hallen och pratade då Nemi kommer fram, tar dagmamman i handen och pekar på köket, dagmamman går med dit så dom är där och kikar runt lite medan jag håller mej i hallen för att se på! Jätteroligt att dom fann varann så fort!

Lukas var lite blyg ibörjan när det helt plötsligt var massor av folk (inklusive föräldrar som lämnade) men sen gav han sig i leken även om han var avvaktande för att se hur de lekte och hur de betedde sig mot honom och varann. Han är inte så van barn i sin egen ålder.

När vi skulle åka hem efter en timme ville Lukas inte gärna åka och Nemi gick till hallen, hämtade sina skor och gick till dagmamman för att få sitta i knä och få hjälp att ta på dom!
Kan en första inskolningstimme gå bättre?! :-D

Inga kommentarer: